ČERVNOVÉ ČERSTVOSTI Z ČÍNY

01.06.2017

Od této chvíle se opět můžete těšit na čerstvé sklizně čínských zelených čajů této sezóny.

LONG JING "TIGER SPRING" - Tygří pramen "Dračí studna" - nejvyšší třída slavné sorty čaje z okolí města Hangzhou (provincie Zhejiang), nesoucí název kultovního místa všech milovníků tohoto čaje v horách Tiyun, kde dle legendy pramení ta nejlepší voda pro Long Jing. Čajové lístky jsou zpracovávány výhradně ručně ve velkých vyhřívaných kovových mísách. Čaj roku 2002.

BI LUO CHUNG "TAI HU" - "Modrozelené spirálky jara" - jeden z pěti nejvěhlasnějších čajů Číny z provincie Jiangsu. Pro svůj vzhled, vzácnost a způsob sběru nejmladších jarních lítků (vytrhávají se toliko "podpaždíky", tzn. zárodky nových větviček) nazývá se též "čajovým persiánem". Vůně je výrazná, sladce ovocná, chuť plná, sametová, příjemně hořkosladká, dlouho přetrvávající na jazyku, s výrazně květovými akcenty.

PUTUO FO CHA - "Buddhův čaj z ostrova Putuo" - balený v originelní krabičce. Jeden z pěti nejvěhlasnějších čajů Číny. Téměř dvaapůltisíciletá tradice jest nepochybnou zárukou, že čaj tento pěstovaný v zahradách mezi kláštery buddhistickými na ostrůvku v moři Východočínském a výhradně ručně zpracovávaný kvalitou superiorní oplývati bude.

Všechny tři čaje jsou z pětice nejvěhlasnějších čajů Číny.

Smělě ochutnávejte jaro ve vaších šálcích.