Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme pouze když je něco horkého (třeba čerstvě zalitý čaj).
Nakupujte zde: e-shop
- Úvod
- ČAJE PODLE DRUHU
- bílé čaje
bílé čaje
Kvalita bílého čaje je dána především sběrem, který je velmi pečlivý, v zásadě vždy ručně sbíraný a nejčastěji s hojným výskytem tipsů (nejmladší ochmýřené výhonky na čajovém keři), které jsou pozvolna sušeny na slunci a následně jsou dosušeny. Tipsy jsou to nejcennější na čajovém keři. Obsahují spoustu blahodarných látek, ale i theinu (kofeinu). Taktéž se k některým druhům bílých čajů přidává i druhý a třetí čajový lístek pro dosažení odlišných chuťových vlastností.
Výrobní proces:
1) sběr (trhání) 2) zavadání, 3) sušení, 4) třídění a balení. Při zavadání může docházet k velmi lehké přirozené oxidaci (fermentaci), které probíhá buď uvnitř nebo venku na slunci – záleží na počasí, sezóně ap. Proces zavadání je u konce ve chvíli, kdy dojde ke zvláčnění listů a ke změně barvy. Listy se dále suší a poté třídí – vybírají se staré větvičky, žluté kusy listů, staré listy a další nečajové součásti, které se mohly během zpracování přimíchat k listům. Sušení probíhá na mírném ohni, v pecích ap.
- Novinka