Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme pouze když je něco horkého (třeba čerstvě zalitý čaj).
Nakupujte zde: e-shop
- Úvod
- ČAJE PODLE DRUHU
- červené/černé čaje
červené/černé čaje
Není rozdílu mezi červeným a černým čajem. Jedná se o plně oxidovaný čaj, který Číňan nazývá červeným čajem a zbytek světa černým čajem (z anglického vžitého sousloví black tea). Jedná se o plně oxidované (nesprávně řečeno fermentované) čaje, u kterých došlo vlivem oxidace ke změne ze zeleného lístku na černý (tmavý). Je to podobný proces jako když necháme ležet v místnosti rozkrojené jablko. To po čase začne hnědnout vlivem okolního prostředí (vzdušné vlhkosti).
Výrobní proces: 1) sběr (trhání), 2) zavadání (čajový list zvláční a dá se sním následně pracovat, pokud by nedošlo k zavadnutí, čajové lístky jsou křehké a jenom by se zlomili.) Pro pozdější proces je nutné, aby vždy došlo k zavadání lístků. 3) pohmoždění, rolování, tvarování listí, 4) oxidace (čajové listí se nechá ve vrstvě ležet na bambusových plátech (rohožích, na zemi apod) v místnosti za velké vlhkosti (listy nesmí vysýchat), 5) sušení, 5) třídění a balení
- TOP produkt
- Novinka
- TOP produkt
- Novinka
- TOP produkt
- Novinka
- Novinka
- Novinka
- TOP produkt
- Novinka
- TOP produkt
- TOP produkt